Reseptit > Leivät > Pehmeät kaurasämpylät, gluteeniton

Pehmeät kaurasämpylät, gluteeniton

2 munaa
3 dl lämmitä maitoa
0,5 pkt tuorehiivaa
2 tl Psylliumia
loraus hunajaa
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
300 g Pizzapohjaseosta
0,5 tl Ksantaania
1,5 dl perunajauhoa
2 rkl voita sulatettuna

Pinnalle:
maitoa
siemeniä

Vatkaa munat lämpimään maitoon. Sekoita joukkoon hiiva, psyllium, hunaja ja kaurahiutaleet. Yhdistä keskenään muut kuivat aineet ja lisää nesteeseen. Lisää viimeisenä voi ja sekoita hyvin.

Muotoile taikinasta sämpylöitä (käytä apuna riisijauhoa tai öljyä). Kohota 30 min lämpimässä peitettynä.

Voitele maidolla ja ripottele päälle siemeniä. Paista 200 °C:ssa 25 - 35 min.

TULOSTA