Reseptit > Makeat leivonnaiset > Pekaanipähkinäpiiraset, gluteeniton

Pekaanipähkinäpiiraset, gluteeniton

laktoositon

(12 - 16 kpl)

1 pkt Vuohelan Herkun Piirakkataikinaa (pakaste, 350 g)

Täyte:
100 g laktoositonta voita
n. 250 g pekaanipähkinöitä
3 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl siirappia
2 rkl VuohelanTäysjyväriisijauhoja

(tarjoiluun esim. vaniljajäätelöä)

Sulata taikina ohjeen mukaan. Voitele hyvin muffinipellin 12 koloa tai 14 - 16 kpl vekkireunaista, metallista leivosvuokaa.

Pyörittele taikina pötköksi ja leikkaa niin moneksi palaksi kuin vuokiisi tarvitset. Painele taikinapalat tasaisesti vuokien pohjalle ja reunoille.  

Sulata voi. Ota kokonaisia pähkinöitä talteen koristelua varten haluamasi määrä. Leikkaa loput pähkinät karkeaksi rouheeksi.

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon sokerit, siirappi, riisijauho ja voisula. Sekoita hyvin. Kääntele sekaan pähkinärouhe.

Lusikoi täyte pohjataikinalle. Koristele piirasten pinta kokonaisilla tai puolikkailla pähkinöillä.

Kypsennä 175 °C:ssa uunin keskiosassa 20 min. Alenna lämpötila 150 asteeseen ja jatka kypsennystä vielä 10 min. Anna jäähtyä.

Vinkki! Voit paistaa aineksista yhden ison piirakan voidellussa irtoreunavuoassa (halkaisija 24 cm). Paistoaika isolle piirakalle on 30 + 20 min uunin alimmalla ritilätasolla.

 

 

 

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: