Reseptit > Suolaiset leivonnaiset > Perunapizzat, gluteeniton

Perunapizzat, gluteeniton

(14 - 16 kpl)

Pohja:
0,25 pkt hiivaa
2 dl vettä
3 rkl oliiviöljyä
300 g Vuohelan Pizzajauhoseosta

Täyte:
n. 250 g yleisperunaa
n. 1 rkl oliiviöljyä
n. 0,25 tl suolaa
n. 0,5 tl timjamia
n. 0,5 tl rosmariinia
1 pieni punasipuli
n. 0,5 prk valkosipuli & yrtit -makuista crème fraîchea
juustoraastetta

Pinnalle ja koristeluun:
(ranskankermaa)
tuoretta rucolaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää oliiviöljy ja jauhoseos, sekoita tasaiseksi. Laita noin puoleksi tunniksi liinan alle kohoamaan ja tekeytymään.

Kuori perunat ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Laita perunaviipaleet kulhoon ja lisää oliiviöljy, suola, timjami ja rosmariini. Sekoita ja anna maustua. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi.

Leikkaa taikinasta n. 14 - 16 pientä palaa. Litistä tai kauli palat pieniksi pizzapohjiksi. Laita pohjat leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä pohjien päälle crème fraîche. Lisää punasipuli- ja perunaviipaleet. Ripottele pinnalle hieman juustoraastetta.

Paista uunin keskitasolla +200 °C:ssa n. 15 - 20 min. Anna jäähtyä hieman. Valuta halutessasi pinnalle hieman ranskankermaa ja koristele rucolalla. 


BLOGIRESEPTI BY VAALEANPUNAINEN NONPARELLI

Katso resepti blogissa

Yhteistyössä:

blogirinki logo

 

 

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: