Reseptit > Leivät > Porkkanainen peltisämpylä, gluteeniton

#gluteenitonkisa

Resepti v. 2016 kisasta, Jenna Mäki

Instagram @jenriikka

Porkkanainen peltisämpylä, gluteeniton

5 dl riisimaitoa
1 ps kuivahiivaa
1 rkl Farina Psylliumia
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
loraus hunajaa
4 dl porkkanaraastetta
1 ps Farina Täysjyväleipäjauhoseosta (350 g)
0,5 dl auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä
2 rkl pellavansiemenrouhetta
ripaus suolaa

Lämmitä riisimaito reilusti kädenlämpöiseksi (+42 °C). Sekoita joukkoon kuivahiiva, psyllium ja kaurahiutaleet, anna turvota muutama minuutti. Sekoita joukkoon hunaja ja porkkanaraaste. Yhdistä loput kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

Vaivaa taikinaa, mutta jätä vähän löysäksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 min.

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja tasoittele pinta. Anna kohota vielä liinan alla n. 15 min.

Voitele sämpylät vedellä ja ripottele päälle kaurahiutaleita. Paista 225 °C:ssa n. 10 - 15 min.

TULOSTA