Print this page

#gluteenitonkisa

Resepti v. 2017 kisasta, Leena-Iiris Takkala

Maidottomat porkkanamuffinit, gluteeniton*

(n. 12 kpl)

Pohja:
3 kananmunaa
150 g kaurapohjaista kreikkalaista jogurttia (esim. Yosa Greek Style)
1 dl siirappia
0,5 dl mantelimaitoa
1 tl vanilja-aromia
2 porkkanaa raastettuna
3,5 dl Vuohelan Pullajauhoseosta
1,75 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia

Kuorrute:
150 g kauralevitettä (esim. Oatly på Mackan)
0,5 dl sokeria tai vaaleaa siirappia
1 tl vanilja-aromia

Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jogurtti ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää sekoittaen siirappi, mantelimaito ja vanilja-aromi. Sekoita joukkoon loput pohjan ainekset. Kaada taikina muffinivuokiin. Paista 175 °C:ssa n. 20 min.

Pehmennä kauralevite sekoittamalla se kulhossa. Sekoita joukkoon sokeri ja vanilja-aromi. Kuorruta muffinit jäähtyneinä.

*HUOM!
Oatly på Mackanin ja Yosa Greek Stylen gluteenipitoisuus on erittäin alhainen (alle 100 mg/kg). Kaikille nämä tuotteet eivät sovi. Tarkista tuotetiedot aina pakkauksesta. Voit myös käyttää sopivia soijapohjaisia vaihtoehtoja.