Reseptit > Ruoka > Rapeat bataatti- ja perunaveneet, gluteeniton

Rapeat bataatti- ja perunaveneet, gluteeniton

maidoton

(4 annosta)

4 perunaa
1 bataatti (n. 400 g)
1 kananmuna
2 rkl öljyä
1 dl Vuohelan Karkeaa riisijauhoa
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Pese perunat hyvin ja leikkaa pitkittäin lohkoiksi. Kuori bataatti halutessasi ja leikkaa paksuiksi suikaleiksi.

Vatkaa kananmunan rakenne rikki reilunkokoisessa kulhossa ja sekoita joukkoon öljy.

Mittaa toiseen reilunkokoiseen kulhoon jauhot, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi.

Laita peruna- ja bataattilohkot munaseokseen ja kääntele, jotta kaikki palat kastuvat. Kumoa lohkot sitten jauhoseokseen ja kääntele tai ravistele sekaisin.

Levitä lohkot pellille ja kypsennä uunin keskiosassa n. 15 min, kunnes lohkot ovat kevyesti ruskettuneita ja haarukalla koitettaessa pehmeitä. Tarjoa heti.

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: