Reseptit > Leivät > Rouheat sämpylät, gluteeniton

#gluteenitonkisa

Resepti v. 2017 kisasta, Helena Nuutinen

Instagram @annaahelen 

Rouheat sämpylät, gluteeniton

(9 isoa sämpylää)

3,5 dl Farina Täysjyväleipäjauhoseosta
0,5 ps kuivahiivaa
(1 tl Farina Psylliumia)
5 dl vettä
3,5 dl Farina Pizza- ja piirakkapohjaseosta
0,5 dl paahdettua rouhittua pellavaa
1,5 dl gluteenittomia kauraleseitä
1 dl kuorellisia manteleita karkeaksi rouhittuna
1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä karkeaksi rouhittuna
0,25 dl rypsiöljyä + pinnalle (ja vuokiin)

Sekoita leipäjauhoseoksen joukkoon kuivahiiva (ja psyllium). Vispaa seos lämpimään veteen (42 °C) ja anna turvota n. 10 min.

Lisää taikinaan Pizza- ja piirakkapohjaseos ja vatkaa voimakkaasti. Vaihda vispilä lusikkaan. Lisää taikinaan pellavansiemenrouhe, kauraleseet, mantelit ja auringonkukansiemenet jokainen "erä" erikseen lusikalla sekoittaen. Lisää öljy ja sekoita.

Pyörittele taikina sämpylöiksi tai käytä suuria paperivuokia (voitele pohjat öljyllä ja lusikoi taikina vuokiin; pintaa ei tarvitse tasoitella). Kohota lämpimässä 20 - 30 min.

Sipaise vielä päälle hieman öljyä. Paista 225 - 250 °C:ssa 20 - 30 min riippuen halutusta pinnan paahteisuudesta ja rapeudesta.

 

TULOSTA