Reseptit > Makeat leivonnaiset > Hatutetut samettikakut, gluteeniton

#gluteenitonkisa

Resepti v. 2017 kisasta, Virve Nyyssönen

Instagram @virvesirke

www.virve.fi

Hatutetut samettikakut, gluteeniton

(12 kpl)

Red velvet -kuppikakut:
1 ps Farina Suklaakakkujauhoseosta (300 g)
2 rkl kylmää vahvaa kahvia
100 g voita sulatettuna
3 kananmunaa
punaista karamelliväriä (esim. pastaväriä, sävy Red Red)

Täyte:
3 kananmunan valkuaista
4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
puolikkaan sitruunan mehu

Suklaakuorrute:
170 g laadukasta tummaa suklaata (70 %)
1,5 rkl öljyä

Sekoita keskenään jauhoseos, kahvi ja sulatettu voi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Värjää valmis taikina karamellivärillä.

Vuoraa muffinipelti paperivuoilla. Annostele taikina vuokiin. Paista uunin keskitasolla 180 °C:ssa n. 15 - 20 min. Anna jäähtyä.

Sekoita täytteen ainekset keskenään pienemmässä kattilassa. Vatkaa käsin, kunnes seoksesta tulee kuohkeaa. Aseta kattila vesihauteeseen (suurempaan kattilaan, jonka pohjalla kiehuu vettä). Vatkaa, kunnes sokeri sulaa ja massa tiivistyy.

Ota kattila pois vesihauteesta ja vatkaa vielä, kunnes täyte sakenee ja jäähtyy. Pursota täyte kuppikakkujen päälle korkeiksi marenkikierteiksi. Jäähdytä kakut jääkaapissa.

Sulata suklaa paloina vesihauteessa yhdessä öljyn kanssa. Anna jäähtyä hieman. Kasta sitten jokainen marenkikierre suklaaseen. Nosta kakut vielä jäähtymään jääkaappiin, n. 30 min.

 

TULOSTA