Reseptit > Leivät > Siemennäkkäri, gluteeniton

Siemennäkkäri, gluteeniton

2 dl Leipäjauhoseosta
3 dl siemensekoitusta (pinja, auringonkukka ja kurpitsa)
tuoretta timjamia ja rosmariinia silputtuna
ripaus valkosipulijauhetta
1,75 dl kiehuvaa vettä
0,5 dl öljyä
sormisuolaa

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi suola). Yhdistä vesi ja öljy, ja sekoita kuiviin aineisiin.

Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Aseta toinen leivinpaperi taikinan päälle. Painele taikina ohueksi ja tasaiseksi. Poista päällimmäinen leivinpaperi. Ripottele päälle suolaa.

Paista 150 °C:ssa noin tunti (kiertoilmalla 45–50 min). Sammuta uuni. Siirrä näkkäri uuniritilälle ja laita takaisin uuniin jälkilämmölle, jätä luukku raolleen. Anna näkkärin jäähtyä ja kuivua.

Vinkki! Jos haluat tasaisia paloja, leikkaa taikina ennen paistoa. Valmis näkkäri napsahtaa leikkauskohdasta helposti.

TULOSTA