Reseptit > Makeat leivonnaiset > Sitruunajuustokakku, gluteeniton

#gluteenitonkisa

Resepti v. 2016 kisasta, Soili M.

Sitruunajuustokakku, gluteeniton

(vuoka 24 cm)

Pohja:
300 g Vuohelan Pizzapohjaseosta
1,75 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl Farina Ksantaania
100 g voita sulatettuna
0,5 dl vaniljajogurttia
1 kananmuna

Juustoinen täyte:
250 g mascarponejuustoa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maitorahkaa
1 dl kermaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl sitruunanmehua
3 rkl sitruunankuoriraastetta
0,75 dl perunajauhoja
4 kananmunaa

Sekoita keskenään kuivat aineet ja voi. Sekoita joukkoon jogurtti ja muna. Taputtele taikina leivinpaperin päälle vuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen ainekset, kaada vuokaan. Paista 200 °C:ssa uunissa 50 min. Jäähdytä ja nauti!

 

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: