Reseptit > Makeat leivonnaiset > Suklaaleivokset, gluteeniton

Suklaaleivokset, gluteeniton

1 ps Farina Suklaakakkujauhoseosta (300 g)
1 dl juoksevaa margariinia (tai sulatettua voita)
0,5 dl kermaa
2 tl pikakahvijauhetta
3 kananmunaa

Kuorrutus:
0,75 dl kermaa
150 g tummaa suklaata (tarkista gluteenittomuus)

Koristeluun: valkosuklaata

Sekoita kulhossa jauhoseos ja juokseva margariini. Kuumenna kerma ja sekoita siihen pikakahvijauhe. Anna hetki jäähtyä ja sekoita taikinaan. Lisää kananmunat ja vatkaa n. 1 min.

Kaada taikina suorakaiteen muotoiseen vuokaan (33 x 22 cm) ja paista 190 °C:ssa n. 20 min. Anna jäähtyä.

Tee kuorrutus:
Kuumenna kerma ja kaada se pilkotun suklaan päälle. Anna sulaa n. 1 min ja sekoita tasaiseksi. (Jos suklaa ei sula, käytä varovasti hetki mikrossa.) Levitä kuorrute kakkulevyn päälle, anna jähmettyä, leikkaa ja koristele.

 


BLOGIRESEPTI BY MANSIKKAMÄKI

Mansikkamäen emäntä kommentoi:

”Suklaakakkujauhoseoksesta voi tehdä siis vaikka mitä variaatioita, kahvikakkua, täytekakkua, juustokakkua, leivoksia tai vaikkapa kuppikakkuja. Täyte- ja koristeluvaihtoehtoja on aivan rajattomasti, mutta itse leivonnaisen leipominen käy kädenkäänteessä. Ei muuta kuin juhlimaan!”

Katso resepti blogissa

Yhteistyössä:

blogirinki logo

 

 

TULOSTA