Reseptit > Makeat leivonnaiset > Suolakinuski-popcornmuffinit, gluteeniton

#gluteenitonkisa

Vuoden 2017 reseptikisan 2. palkinto, Tiina Varjus

Instagram @tinskunkeittiossa

tinskunkeittiossa.blogspot.fi

Suolakinuski-popcornmuffinit, gluteeniton

(6 isoa muffinia)

Muffinit:

1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 ps Farina Lettujauhoseosta (150 g)
1 tl Farina Psylliumia
(Alku-toffeekaramelleja pieninä palasina)
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl maitoa
50 g voita

Suolakinuskipopcornit:

2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pussi mikropopcorneja
merisuolaa myllystä

Sekoita kuivat aineet (ja toffeepalat) keskenään. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon – kevyesti vatkaten – vuoron perään kuivia aiheita ja maitoa. Lisää lopuksi sulatettu voi koko ajan sekoittaen.

Annostele taikina muffinivuokiin. Paista 200 °C:ssa n. 20 min ja anna jäähtyä.

Valmista sillä aikaa kinuskipopcornit. Laita kerma, fariini- ja vaniljasokeri kattilaan. Anna kiehua hiljalleen kuplien noin puolisen tuntia, kunnes seoksesta tulee selkeästi kinuskikastikemaisen sakeaa. Jäähdytä kinuski huoneenlämpöiseksi.

Valmista popcornit pakkauksen oheen mukaan. Laita popcornit suurehkoon kulhoon ja kaada päälle noin kolme neljäsosaa kinuskikastikkeesta. Sekoita hyvin.

Kun muffinit ovat jäähtyneet, lusikoi loppu kinuskikastike muffinien päälle. Kasaa kourallinen kinuskipopcorneja muffinien koristeeksi, ja pyöräytä päälle muutama rouhaus merisuolaa myllystä. Laita halutessasi muffinit hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Vinkki! Jos popcorneja jäi yli, niin rouhi niillekin hieman suolaa ja nauti tahmaisin sormin hyvän leffan kera.

 

 

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: