Reseptit > Leivät > Täysjyväleipä, gluteeniton

Täysjyväleipä, gluteeniton

25 g hiivaa

3,5 dl vettä, maitoa, piimää tai laimennettua hedelmämehua

350 g Leipäjauhoseosta

1 - 2 rkl juoksevaa margariinia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää leipäjauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen turvota 10 min.

Lisää margariini ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella tai yleiskoneessa 2 - 3 min. Taikina saa muistuttaa puuroa.

Laita taikina vuokaan (1­ - 1,5 l), peitä ja anna nousta lämpimässä vuoan reunojen tasalle. Paista 200 °C:ssa noin 40 min.

VINKKI!

Voit lisätä taikinaan 1 dl auringonkukansiemeniä ja pari ruokalusikallista pellavansiemenrouhetta, niin saat kuitupitoisemman leivän. Lisää siemeniä myös taikinan päälle ennen nostatusta.

TULOSTA