Print this page

#gluteenitonkisa

Resepti v. 2017 kisasta, Sara Lanning

Thaimaalainen kasvispiirakka, gluteeniton

(vuoka 24 - 26 cm)

Pohja:
125 g voita
3 dl Vuohelan Pizzajauhoseosta
(0,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita)
(0,5 dl juustoraastetta)
0,5 dl vettä

Täyte:
puolikas parsakaali (250 g)
puolikas kesäkurpitsa (150 g)
punainen paprika
sipuli
2 dl kookosmaitoa
180 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl punaista thai-currytahnaa
puolikkaan limen mehu
1 rkl sokeria
0,5 rkl kalakastiketta
2 kananmunaa

paistamiseen rasvaa
tarjoiluun tuoretta korianteria

Nypi huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet keskenään, lisää lopuksi vesi. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle.

Pese ja pilko kasvikset pieniksi paloiksi. Ruskista kasviksia pienessä rasvamäärässä pannulla, kunnes ne saavat hiukan väriä.

Yhdistä kookosmaito ja tuorejuusto keskenään vispilällä. Lisää seokseen currytahna, limemehu, sokeri ja kalakastike. Vispaa lopuksi kananmunat yksitellen joukkoon.

Lisää kasvikset ja kookosmaitoseos pohjan päälle. Paista 200 °C:ssa n. 45 min kunnes piirakka on hyytynyt; lisää tarvittaessa leivinpaperi piirakan päälle paiston puolivälissä. Tarjoile tuoreen korianterin kanssa.