Reseptit > Leivät > Punainen tomaattileipä, gluteeniton

#gluteenitonkisa

Resepti v. 2016 kisasta, Emmi Salonen

Punainen tomaattileipä, gluteeniton

(vuoka 20 cm)

4 dl tomaattimehua
1,5 tl Farina Psylliumia
1 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita (+ hieman vuokaan)
4 dl Farina Täysjyväleipäjauhoseosta
1 rkl oliiviöljyä (tai öljyä aurinkokuivattujen tomaattien purkista)
0,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pieneksi pilkottuna

Lämmitä tomaattimehu mikrossa kädenlämpöiseksi. Lisää psyllium, anna turvota viitisen minuuttia.

Sekoita joukkoon hiiva, suola ja kaurahiutaleet. Lisää loput ainekset. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Peitä taikinakulho kelmulla ja leivinliinalla. Jätä taikina tekeytymään huoneenlämpöön noin 12 tunniksi tai yön yli.

Kun taikina on tekeytynyt, laita tyhjä vuoka uuniin ja lämmitä uuni 200 asteeseen. Ripota kuuman vuoan pohjalle hieman kaurahiutaleita ja kippaa taikina vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja paista 30 min. Poista folio ja paista vielä 20 - 30 min, kunnes leivän kuori on rapea ja sisus kypsä.

 

TULOSTA