Reseptit > Makeat leivonnaiset > Vadelma-lakritsipokekakku, gluteeniton
×

Huomautus

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/479

Vadelma-lakritsipokekakku, gluteeniton

laktoositon

(10 - 12 palaa, vuoka n. 24 cm)

4,5 dl Farina Täysjyväriisijauhoa
0,5 dl Farina Tapiokatärkkelystä
0,25 tl Farina Ksantaania
2 tl leivinjauhetta
2,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 sitruuna
1 dl öljyä
1 rkl Farina Psylliumia
3 kananmunaa
1 dl laktoositonta maitoa tai piimää
1 tlk laktoositonta kermaviiliä (200 g)
4 dl vadelmia (pakaste, 200 g)

Pinnalle:
150 g gluteenitonta lakritsitoffeeta
3 dl laktoositonta kuohukermaa
1 tlk laktoositonta mascarpone- tai muuta maustamatonta tuorejuustoa (200 g)
(vadelmia ja sitruunamelissanlehtiä)

vuokaan laktoositonta margariinia ja Farina Karkeita riisijauhoja

Pingota irtoreunavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Voitele ja jauhota reunat. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Sekoita jauhot, tapiokatärkkelys, ksantaani, leivinjauhe ja sokerit kulhossa. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuoren keltainen osa jauhojen sekaan.

Purista sitruunasta mehu toiseen kulhoon, kaada päälle öljy ja sekoita joukkoon psyllium. Anna turvota välillä sekoittaen n. 5 min. Vatkaa kevyesti sekaan kananmunat, maito ja kermaviili.

Kaada muna-kermaviiliseos jauhojen päälle ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääntele sekaan jäiset vadelmat. (Jos käytät kotimaisia vadelmia, jätä osa koristeluun.)

Lusikoi taikina vuokaan ja kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla n. 30 min, kunnes tikulla koitettaessa tikkuun ei tartu taikinaa.

Valmista kakun kypsyessä lakritsikinuski: Paloittele lakritsitoffee kattilaan. Kaada päälle 1 dl kermasta. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes toffee on sulanut. Jatka keittämistä vielä n. 5 min välillä sekoittaen.

Töki uunista otettuun kakkuun esimerkiksi syömäpuikolla tiuhaan reikiä. Valuta suurin osa kinuskista reikiin ja kakun pinnalle. Jätä loput koristeluun. Anna kakun jäähtyä.

Vatkaa loput (2 dl) kermasta vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone. Lusikoi seos kakulle, koristele lopulla kinuskilla (sen saa uudelleen pehmeäksi varovasti liedellä lämmittämällä) sekä halutessasi vadelmilla ja sitruunamelissanlehdillä. Nosta tarjolle.

Huom. Osa lakritsoista sisältää gluteenia. Lue pakkausseloste!

 

 

 

 

TULOSTA