Reseptit > Makeat leivonnaiset > Vadelmatäytekakku, gluteeniton

Vadelmatäytekakku, gluteeniton

1 ps Farina Suklaakakkujauhoseosta (300 g)
1,5 dl juoksevaa margariinia (tai sulatettua voita)
3 kananmunaa
Kostutukseen: sokeroitua appelsiinimehua

Vaniljamousse:
3 liivatelehteä
2,5 dl vispikermaa
3 rkl sitruunamehua
tomusokeria maun mukaan
150 g vaniljatuorejuustoa
vadelmahilloa tai tuoreita vadelmia

Pinnalle:
sileää vadelmahilloa
200 g vadelmia
kiille: 1dl hyytelösokeria ja 2 dl makeuttamatonta vadelmamehua tai vettä
(reunoille kermaa vaahdotettuna)

Sekoita kulhossa jauhoseos, juokseva margariini ja kananmunat. (Jos käytät tavallista margariinia tai voita, sekoita jauhoseos ja rasva ensin keskenään. Lisää vasta sen jälkeen kananmunat yksitellen mukaan.)

Vatkaa sähkövatkaimella 0,5 - 1 min, kunnes taikina on tasaista ja kuohkeaa. Laita irtopohjavuoan (n. 1 l) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan. Paista 190 °C:ssa noin 30 - 50 min.

Leikkaa hyviin jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Kostuta mehulla.

Tee vaniljamousse:Laita liivatelehdet yksitellen runsaaseen kylmään veteen (liota vähintään 5 min). Vaahdota kerma ja jätä jääkaappiin odottamaan. Sekoita sitruunamehun joukkoon sokeria ja kuumenna mikrossa kiehuvaksi. Puristele vesi liivatelehdistä ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Pehmennä tuorejuusto vatkaimella tai sauvasekoittimella ja lisää liivateseos vähitellen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vatkattu kermavaahto ja mausta tarpeen mukaan tomusokerilla.

Täytä kakku vuoassaan. Kostuta pohjat appelsiinimehulla, levitä täytteeksi vadelmahilloa ja/tai vadelmia ja moussea. Laita toinen kakkukerros päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Sivele kakun päälle sileää vadelmahilloa ja koristele vadelmilla. Kuumenna kiillettä varten mehu tai vesi kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta. Jäähdytä 3 - 4 min hiljalleen sekoitellen, jotta seos ei kuoretu. Levitä kiille sudilla kakun pinnalle. Pursota reunat halutessasi kermavaahdolla.

 


BLOGIRESEPTI BY MANSIKKAMÄKI

Mansikkamäen emäntä kommentoi:

”Pohja on niin herkullinen, että samalla tekee koko juhlaväelle tarjottavan kakun eikä pelkästään gluteenitonta ruokavaliota tarvitseville. Kakkupohja on sen verran mehevää, että kostutuksen kanssa tulee olla tarkkana.”

Katso resepti blogissa

Yhteistyössä:

blogirinki logo

 

 

TULOSTA