Reseptit > Leivät > Valkosipuli-naanleipä, gluteeniton

Valkosipuli-naanleipä, gluteeniton

(2 - 3 kpl)

0,5 pkt tuorehiivaa
1 dl maitoa
2 dl maustamatonta jogurttia
0,5 tl Ksantaania
300 g Pizzapohjaseosta (300 g)
3 rkl öljyä

paistoon voita

Valkosipulivoi:
0,5 - 1 dl sulatettua voita
1 - 2 valkosipulin kynttä murskattuna

Sekoita keskenään hiiva, maito ja jogurtti. Yhdistä ksantaani jauhoseokseen ja lisää maitoseoksen joukkoon. Sekoita. Lisää öljy ja vaivaa taikinaa vielä hieman.

Muotoile taikinasta noin 0,5 cm:n paksuista soikioita. Käytä apuna esim. riisijauhoa. Anna kohota 20 - 30 min lämpimässä peitettynä.

Paista pannulla voinokareessa kauniin värisiksi. (Halutessasi voit paistaa myös uunissa, 225 °C 10 - 15 min). Voitele heti paiston jälkeen runsaalla valkosipulivoilla ja tarjoa tuoreena.

Vinkki:
Voit lisätä valkosipulivoihin esim. persiljaa tai basilikaa.

TULOSTA