(halkaisija n. 24 - 25 cm)
Pohja:
1 ps Farina Suklaakakkujauhoseosta (300 g)
n. 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita hienonnettuna
1 dl makeuttamatonta tummaa kaakaojauhetta
2 dl rouhittua mantelia
2 rkl No Egg -kananmunankorviketta
3 tl ruokasoodaa
1,5 dl ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl merisuolaa
2,5 dl kasvimaitoa
1,5 tl sitruunamehua
1,5 dl siirappia
n. 1 dl kookosöljyä sulatettuna
5 dl makeuttamatonta omenasosetta
Kuorrutus:
1,25 dl kasvimaitoa
200 g tummaa suklaata (maidotonta)
0,5 dl kookosöljyä
4 dl tomusokeria
vuokaan kookosöljyä ja esim. kookoshiutaleita
koristeluun hasselpähkinöitä
Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää yksitellen muut ainekset. Kaada taikina voideltuun ja kookoshiutaleilla jauhotettuun vuokaan.
Paista 175 °C:ssa n. 40 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla. Mikäli pinta alkaa tummua liikaa, laita kakun päälle leivinpaperi estämään palamista. Anna pohjan jäähtyä.
Lämmitä kasvimaito kattilassa ja lisää loput kuorrutteen ainekset, tomusokeri viimeisenä, ja sekoita tasaiseksi. Anna tekeytyä jääkaapissa n. 15 min.
Kuorruta kakku ja koristele hasselpähkinöillä.