Print this page

Verigreippipiiras, gluteeniton

(halkaisija 26 cm)

Pohja:
3 dl Farina Piirakkapohjaseosta
1 rkl vaniljasokeria
125 g margariinia
1/3 dl vettä
2 rkl omenasosetta

Verigreippihillo:
1 iso verigreippi
3/4 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä

Täyte:
1 dl soijakermaa (vispautuva)
100 g soijatuorejuustoa
80 g valkosuklaata (vegaaninen)

Sekoita keskenään jauhot ja vaniljasokeri. Kuutioi margariini ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Lisää vesi ja omenasose, ja sekoita kunnes taikina on tasaista. 

Voitele kevyesti kakku- tai piirasvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 180 °C:ssa n. 25 min tai kunnes pinta on saanut väriä. Anna jäähtyä hyvin.

Valmista verigreippihillo pohjan paistuessa. Purista verigreipistä mehut kattilaan (älä käytä happamalla mehulla alumiinikattilaa). Lisää sokeri ja kiehauta. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja kaada kattilaan samalla sekoittaen. Kuumenna kunnes seos paksuuntuu. Jäähdytä.

Valmista täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon soijatuorejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita täytteen joukkoon. 

Siirrä piiraspohja tarjoilulautaselle. Lusikoi päälle kermatäytettä sekä verigreippihilloa ja pyörittele pinta hiukan sekaisin. Koristele halutessasi verigreipillä, valkosuklaalastuilla ja kukilla.


BLOGIRESEPTI BY YUMMY BAKER

Yummy Baker kommentoi:

”Valkosuklaan kanssa yhdistettynä verigreipit eivät maistu liian kirpeiltä vaan juuri ihanan keväisen raikkaalta. Farina-tuotteissa on hyvää (gluteenittomuuden lisäksi) se, että ne ovat kotimaisia!
Valmistin piiraan vegaanisena, joten se käy juhlapöydässä varmasti kaikille. Voit käyttää reseptissä tietenkin myös perinteisiä raaka-aineita.”

Katso resepti blogissa

Yhteistyössä:

blogirinki logo