Sitä on toivottu. Sitä on kaivattu.
”Haaveilen gluteenittomasta jälkiuunileivästä”
”Ruisleipää kaipaan ihan kauheasti”
Laitniemen jälkiuunileivän rehti maku ja rapsakka pinta syntyvät pitkässä, hellässä paistossa. Suosittu leipä on saatavana päivittäistavarakaupoista kautta Suomen. Jos et löydä lähikaupastasi, toivo kauppiaaltasi!
MIKÄ LAITNIEMI?
Laitniemen jälkiuunileivän nimi tulee Vuohelan Herkun historiasta. Paistoimme ensimmäiset leipämme Vuohelan tilan leivinuunissa, Laitniemen kylässä Joutsassa. Pienestä kotileipomosta olemme kasvaneet suureksi gluteenittomaksi leipomoksi, mutta juuriamme ja perinteistä leipurintaitoa emme ole unohtaneet. Maista, niin huomaat!
Laitniemen kylässä, Vuohelan leivinuunissa, paistoimme ensimmäiset leipämme.
Silloin oli aikaa kypsytellä makua ja rapsakkuutta rauhassa.
Ja niin on nytkin.
Ainesosat
vesi, tattarijauho, riisijauho, tapiokatärkkelys, pellavansiemenrouhe, tattarirouhe, perunahiutale [peruna, emulgointiaine (E471), stabilointiaine (E450)], rypsiöljy, ruokosokeri, jodioitu suola, nostatusaineet (natriumbikarbonaatti, dinatriumdifosfaatti), hiiva, psyllium, ruokosokerimelassi, sakeuttamisaine ( johanneksenleipäpuujauhe)
Ravintoarvo | 100 g |
---|---|
Energia | 1156 kJ (276 kcal) |
Rasva | 7,5 g |
josta tyydyttynyttä | 0,5 g |
Hiilihydraatit | 46 g |
josta sokereita | 2,3 g |
Ravintokuitu | 3,2 g |
Proteiini | 4,6 g |
Suola | 1,1 g |
Laktoosi | 0 g |
Pakkauskoko 400 g |