YRITYS > AJANKOHTAISTA

Kotimaisia makuja suomalaisella työllä

kotimaista

Ruisleipä ja karjalanpiirakka – gluteenittomina? Vaati leipurintaitoa ja sitkeyttä kehittää rakastetuille tuotteille vaihtoehdot, jotka sopivat myös gluteenittomaan ruokavalioon. Suomalaisilla raaka-aineilla, sisulla ja osaamisella se onnistui!

– Kun tehdään, tehdään vain parasta, sanoo Vuohelan Herkun yrittäjä Pirkko Hämäläinen.

Hänen mottonsa ohjaa leipomon toimintaa tänäkin päivänä. Suomalaisia raaka-aineita käytetään aina kun mahdollista. Ne takaavat gluteenittomien tuotteiden turvallisuuden ja ovat paras mahdollinen lähtökohta hyvälle maulle.

Työtä suomalaisille

Vuohelan Herkulle tattarin jauhaa vilppulalainen Keskisen Mylly, jolle sen toimittaa Pohjois-Pirkanmaan tattariosuuskunta.

Vuohelan Herkulle kotimaiset raaka-aineet ovat valinta myös suomalaisen työn puolesta. Käytössä on Suomessa viljelty puhdas kaura sekä mm. Valion voi ja maito. Vuohelan Herkku suosii suomalaista myös pakkausmateriaaleissa.

Maku ohjaa tuotekehitystä

Suomalaisesta tattarista leivottu Laitniemen jälkiuunileipä on hyvä esimerkki Vuohelan Herkun tuotekehityksestä. Suosittu leipä on Suomen ensimmäinen gluteeniton jälkiuunileipä. Täysin gluteenittoman leivän ”ruisleipämäinen”, rehti maku ja rapsakka pinta syntyvät pitkässä, hellässä paistossa.

Tuotevalikoiman supisuomalaisia makuja edustavat myös voilla leivottu kestosuosikki Mustikka-rahkapulla, Riisipiirakka ja Riihiluodon saaristolaisleipä.

Juuret maalaismaisemassa

Vuohelan Herkun tarina ulottuu vuoteen 1989, jolloin Pirkko Hämäläinen aloitti leipomotoiminnan maatalouden sivuelinkeinona Vuohelan tilalla Joutsassa.

Nykyisin Vuohelan Herkun leipomo työllistää jo noin kuusikymmentä henkeä.  Syksyllä 2018 tuotanto siirtyy nykyisistä tiloista Hartolasta uuteen moderniin leipomoon Lahteen.

 

4.12.2017

 


Maakunnallinen Vuoden Yrittäjä 2017 -palkinnon sai Vuohelan Herkku Oy

37752596311 731b7fc5bf o

Päijät-Hämeen Maakunnalliseksi Vuoden Yrittäjäksi 2017 valittiin Vuohelan Herkku Oy, Pirkko Hämäläinen. Palkinnon perusteluissa kiitettiin Pirkko Hämäläisen vahvaa yrittäjävisiota, kasvuhalua ja -taitoa sekä kykyä kääntää oma sairastuminen tuottavaksi liiketoiminnaksi.

Yrittäjä Pirkko Hämäläinen aloitti leipomotoiminnan vuonna 1989 Vuohelan tilalla maatalouden sivuelinkeinona. Oma keliakiadiagnoosi toi suuren muutoksen: vuonna 2005 toiminta keskittyi vain gluteenittomiin tuotteisiin. 

Muutos kannatti, sillä Vuohelan Herkku on kasvanut Suomen johtavaksi gluteenittomien tuoreiden leipomotuotteiden valmistajaksi. Niiden lisäksi Vuohelan Herkku tunnetaan maukkaista pakastetuotteistaan ja Farina-jauhoista. Kasvuun panostava yritys siirtää tuotantonsa Hartolasta Lahteen vuonna 2018.

Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa 14.10.2017 palkinnon vastaanottanut Pirkko Hämäläinen antoi kiitospuheessaan suurimman kiitoksen henkilökunnalleen. Hän muistutti, ettei yritystä olisi eikä leipää lähtisi maailmalle ilman osaavia ihmisiä.

– Oma polkuni maatilan emännästä yritysjohtajaksi on ollut haastava niin henkisesti kuin taloudellisestikin. Matkalla reseptiin on leivottu rohkeutta ja sisukkuutta, maustettu ripauksella kunnianhimoa. Siihen on myös leivottu uskallusta muuttaa toimintatapoja sekä luottaa ihmisiin, Pirkko Hämäläinen sanoi.

Pirkko Hämäläiselle palkinto merkitsee arvostusta naisyrittäjyyttä kohtaan.

– Yrittäjäpalkinto on yrittäjälle arvokas. Se on yrittäjäkollegoiden tunnustus, upea palkinto rohkeudesta ja kiitos tehdystä työstä.

Lisätietoja: 
Toimitusjohtaja Pirkko Hämäläinen, Vuohelan Herkku Oy, puh. +358 (0)3 8729 810

 


Kahvila-ravintola la Kar de Mummaan uusi vetäjä

Vuohelan Herkku Oy:n Pirkko Hämäläinen ja Linnanrauha Oy:n Päivi Koskela ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Päivi Koskela aloittaa Vuohelan Herkkuun kuuluvan kahvila-ravintola la Kar de Mumman uutena vetäjänä marraskuussa 2017. Koskelan tehtävänä on uudistaa ja kehittää toimintaa sekä palvelutarjontaa ja luoda la Kar de Mummasta entistä vetovoimaisempi tienvarsiravintola sekä kokous- ja juhlapaikka. 

Vuohelan Herkku Oy siirtää tuotantonsa Lahden Jokimaalle, kun uusi, moderni leipomo valmistuu syksyllä 2018. Uusi 6000 neliön tuotantotila tulee työllistämään noin 80 henkilöä. Gluteenittomien tuotteiden kuluttajakysynnän kasvu on aiheuttanut jo muutaman vuoden ajan positiivisia paineita Vuohelan Herkku Oy:ssä. Tästä syystä yritys investoi vahvasti tarjontansa laajentamiseen ja palvelukykynsä parantamiseen. Tuotannon siirtymisen myötä myös leipomon kahvila-ravintola la Kar de Mummaan Hartolaan on haettu uutta yrittäjää tai toiminnan vetäjää. Hyvin pian Päivi Koskelan ilmoitettua lopettavansa Linna Hotellissa yrittäjänä Koskela ja Hämäläinen aloittivat yhteistyöneuvottelut la Kar de Mumman osalta. Nopeasti nämä kaksi oman alansa ammattilaista huomasivat ajattelevansa liiketoiminnan kehittämisestä ja tulevaisuuden näkymistä samalla tavalla. 

Pirkko Hämäläinen ja Päivi Koskela ovat erittäin tyytyväisiä yhteistyösopimukseen.

– On hienoa, kun la Kar de Mummaan saadaan Päivi Koskelan kaltainen kovan luokan ravintola-alan ammattilainen. Päivin näytöt puhuvat puolestaan. Hän nosti Linna Hotellin upeaan kukoistukseen ja teki paikasta tunnetun matkailukohteen, sanoo Pirkko Hämäläinen.

– Minua on myös huolestuttanut kahvila-ravintolan toiminnan tulevaisuus, koska leipomon tuotannon siirtyminen Lahteen vie jatkossa kaiken aikani. Nyt olen todella mielissäni, kun alan ammattilainen tulee toimintaa kehittämään ja saan itse kokonaan keskittyä leipomon asioihin, jatkaa Hämäläinen. 

– Olen innostunut uudesta haasteesta, toteaa Päivi Koskela, – La Kar de Mumma on remontoitu kolme vuotta sitten, ja kaikki tilat ovat valmiita, suurta piha-aluetta myöten. Sijainti on aivan loistava, nelostien välittömässä läheisyydessä, kauniin Tainionvirran rannalla. Upea paikka ja hieno mahdollisuus kehittää uutta matkailutuotetta, sanoo Koskela. 

Lisätietoja: 

- Toimitusjohtaja Pirkko Hämäläinen, Vuohelan Herkku Oy, puh. +358 (0)3 8729 810 

- Yrittäjä Päivi Koskela, Linnanrauha Oy, puh. +358 (0)400 953 031

Vuohelan Herkku Oy on suomalainen, gluteenittomiin tuotteisiin erikoistunut leipomoyritys ja Suomen johtava gluteenittomien tuoretuotteiden valmistaja. Vuohelan Herkulla on oma Kahvila-ravintola la Kar de Mumma, nelostien varrella, Hartolassa. La Kar de Mummassa on myös oma leipomo sekä alakerrassa viihtyisä tilausravintola ja kokoustila.

Linnanrauha Oy on erikoistunut matkailu-, ravintola- ja hyvinvointialan palvelujen kehittämiseen. Linnanrauhan erityisosaamista on käytännön toiminnan kehittäminen ja hyvinvointipalvelujen tuotteistaminen sekä tapahtuma- ja juhlapalvelujen suunnittelu ja tuottaminen.

3.8.2017