YRITYS > Suomalaisilta tiloilta

Suomalaista hyvää

avainlippu2

Valmistamme luontaisesti gluteenittomat leipomotuotteemme Suomessa, ja monet tuotteemme syntyvät käsityönä. Aina kun mahdollista, käytämme kotimaisia raaka-aineita. Myös pakkausmateriaaleissa suosimme suomalaista. Se tarkoittaa työpaikkoja ja korkealaatuisia tuotteita. Tutustu tässä muutamiin raaka-aineidemme valmistajiin!

 

KESKISEN MYLLYN TATTARI JA PUHDASKAURA

– Kahdenkymmenen vuoden kokemuksella en osaa tarkasti sanoa, miten tattaria pitäisi viljellä, naurahtaa Keskisen Myllyn yrittäjä Markku Vitikainen.

– Tattari on vaatimaton, jalostamaton ja perinteinen. Se ei tuota korkeita satoja, vaan tekee satonsa lannoitteista riippumatta.

Tattari on ravinteikas kasvi. Se sisältää hyvää proteiinia sekä paljon kivennäisaineita, ja sen glykeeminen indeksi on alhainen. Urheilijat käyttävät tattaria sen palauttavien ominaisuuksien vuoksi.

Suomalaisen tattarin jauhaminen alkoi Vilppulassa vuonna 1995. Aluksi Vitikainen kehitti laitteet, sillä valmiita ei ollut saatavilla.

– Tattari tarvitsee omanlaisensa myllyn. Tattari pitää kuoria, sillä sen uloin osa on ravinnoksi kelpaamaton.

Jauhettavan tattarin myllylle toimittaa Pohjois-Pirkanmaan tattariosuuskunta, joka on sitoutunut gluteenittoman viljelyn vaatimaan tarkkuuteen ja huolellisuuteen.

– On hieno asia, että tattarista on saatu meille toimeentulo. Ja aika monelle meidän kauttamme. Osuuskunnan jäseninä on lähes kahdeksankymmentä viljelijää.

Tattari

keskisen2

keskisen3

 


 

VALION MAITOTUOTTEET

Suomalaisille Valiota ei tarvitse esitellä. Sen maitoketju työllistää arviolta 25 000 suomalaista ja valiolaisia maitotiloja on noin 6 900. Maitoraaka-aine tuotetaan ilman geenimuunneltuja rehuja.

Me leivomme laktoosittomalla Valion voilla esimerkiksi Mustikka-rahkapullat ja Riihiluodon leivän. Valion maitoa käytämme ruokaisissa pakastepiiraissamme.

valio1

valio2