YRITYS > Tarinamme
×

Huomautus

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/85

Tarinamme

Pirkko Hämäläisen keliakiadiagnoosista se alkoi. Ja kun keliaakikko perustaa leipomon, hän jos kuka tietää, mitä gluteenittomaan leipään tarvitaan: makua. Siksi leivomme vain parhaista raaka-aineista, aitoa käsityötä vaalien. Sillä niin kuin Pirkko sanoo: ”Kun tehdään, tehdään vain parasta.” Tänään Vuohelan Herkku onkin menestys. Maista, niin tiedät miksi!

MINKÄ LAPSENA OPPII…

Karjalaisjuurinen äitini neuvoi minulle maistuvien karjalanpiirakoiden leipomisen taidon. Aikuisena siitä poiki maatalouden sivuelinkeino Vuohela-nimisellä tilallamme Joutsassa. Vuosi oli 1989. Piirakat, pullat ja leivät tekivät kauppansa toreilla ja paikallisessa ruokakaupassa.
 
2001 voitin karjalanpiirakan leivonnan Suomen mestaruuden. Pian minulla todettiin keliakia, ja siitä alkoi gluteeniton leivonta.
 
MAATILASTA LEIPOMOKSI
 
2003 avasin Joutsassa uuden leipomon, Vuohelan Herkkupuodin, ja Keliakialiitto valitsi Tattarilimppuni vuoden gluteenittomaksi tuotteeksi. Olin valmistanut leipomukset yhdessä äitini kanssa, kunnes 2004 palkkasin ensimmäisen työntekijän. 2005 keskityimme pelkästään gluteenittomiin tuotteisiin.

Isompiin tiloihin Hartolaan muutimme 2007. Uudessa leipomossa oli omat erilliset puolensa kauratuotteille sekä tattari- ja riisituotteille. Konditoriaherkuille saatiin omat valmistustilat. Työntekijöitä oli jo parikymmentä.
 
2009 Farina-tuotteiden valmistus ja myynti siirtyi meille, ja saimme tuotteemme valtakunnalliseen jakeluun S-ryhmään.
 
VUODEN GLUTEENITON YRITYS
 
2010 lapseni tulivat mukaan äänettöminä yhtiömiehinä. Samana vuonna Keliakialiitto valitsi Vuohelan vuoden gluteenittomaksi yritykseksi. Palkinto valoi uskoa siihen, että kovalla työllä ja sinnikkäällä yrittämisellä voi saavuttaa positiivisia tuloksia.
 
Kiitosta tuli muualtakin: Aleksi tattarivuokaleipä voitti Kuningaskuluttaja-ohjelman makutestin ja minut valittiin Lahden seudun vuoden yrittäjänaiseksi. Yritys sai tunnustusta Päijät-Hämeen alueen koulutusmyönteisenä työnantajana.
 
AINA UUTTA UUNISSA
 
Helmikuun 2011 alussa muutimme yrityksen osakeyhtiöksi, nimeltään Vuohelan Herkku Oy. Samoihin aikoihin lanseeratut pakastetuotteet saivat hyvän vastaanoton K-kaupoissa.
 
Vuosien varrella olemme kehittäneet aktiivisesti sekä yritystä että tuotteita. Useimmat tuotteemme olen kehittänyt itse. Pääpaino on aina maussa: jos ei itselle maistu, ei laiteta myyntiin.


EIKÄ SE SIIHEN PYSÄHTYNYT…


Vuonna 2013 aloitin taas uutta, kun kahvila-ravintola La Kar de Mumma avasi upealla paikalla Tainionvirran rannalla, nelostien kainalossa. Käännä siis auton nokka kohti Hartolaa ja tule nauttimaan hyvää gluteenitonta ruokaa sekä leivonnaisia. Nappaa kotiin viemisiksi leipomon gluteenittomia lämpimäisiä, sillä pullan- ja leiväntuoksussa on mukava ajella.

 

Pirkko Hämäläinen
yrittäjä, toimitusjohtaja

 

Tarinamme